Wanneer heeft u Nomuda Logistiek Advies nodig?

Elk bedrijf heeft verbeteringspotentieel. Het probleem is echter, dat de mensen vaak druk zijn met de dagelijkse operatie en geen oog / tijd meer hebben om de processen te verbeteren. Laat staan dat er de tijd genomen wordt (of kan worden) om met een ‘helikopter view’ naar het totale proces te kijken.

Als dan ook de situatie verandert door bv. andere activiteiten, andere klanten, andere hoeveelheden, andere eisen, andere marktomgeving, hoge interne kosten, hebben de mensen de handen vol met de dagelijkse gang van zaken en zullen nieuwe ontwikkelingen in slechts 5 minuten ‘georganiseerd’ worden.

Bestaande problemen worden vaak opgelost met meer mensen, meer voorraad, meer ruimte, meer geld etc., etc. Vaak worden hierdoor alleen de symptomen van een probleem bestreden. Belangrijker is het om de werkelijke oorzaken te achterhalen. Hier kan een onafhankelijke derde uw bedrijf mee helpen.

Het kan ook voor de directeur / eigenaar, logistiek manager, productiemanager of de magazijnchef handig zijn om een second opinion of klankbord te hebben om bv. logistieke en/of organisatie-idee├źn vooraf te toetsen. Dit kan mogelijk een desinvestering voorkomen.